ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Home/Σχεδιασμός και Υλοποίηση Κτιριακών Έργων/Αρχιτεκτονικές Μελέτες/ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
episkopeioNaoussas

Έργο

Πελάτης: Ιδιώτης

Τοποθεσία: Νάουσα

Πρόκειται για διώροφο, παραδοσιακής μακεδονικής αρχιτεκτονικής κτίριο, που βρίσκεται στην γωνία της οδού Σωφρονίου με τη οδό Μητροπόλεως, με είσοδο από την οδό Μητροπόλεως, σε άμεση σχέση με το Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτίριο που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας με την 1221/29-4-2002 απόφαση Υπουργού Μακεδονίας Θράκης. (ΦΕΚ 428/Δ/24-5-2002). Το κτίριο εντάσσεται σ΄ ένα ευρύτερο σύνολο διατηρητέων κτιρίων της περιοχής.
Το κτίριο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ι. Μητροπόλεως σε υπηρεσίες διοίκησης (γραφεία Μητροπολίτη και Αρχιερατικού Επιτρόπου), όσο και προσωρινής ή μονιμότερης φιλοξενίας ατόμων. Παράλληλα προτείνεται η επαναλειτουργία του ισογείου χώρου ως Μουσείου, είτε Μακεδονικού Αγώνα, είτε διαφορετικού (πάντως εκκλησιαστικού) αντικειμένου. Εναλλακτικά, ο χώρος αυτός θα μπορεί να λειτουργήσει για περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, μαθήματα, συγκεντρώσεις κλπ.