ΜΕΛΕΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Home/Κτηματολόγιο & Τοπογραφία/Μελέτες Κτηματολογίου/ΜΕΛΕΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
thes 1

Έργο

Πελάτης: Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε. (πρώην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.)

Τοποθεσία: Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Κορδελιού – Ευόσμου, Ωραιοκάστρου και πρώην Δ.Δ Ιωνίας Δήμου Δέλτα

Κατηγορία Μελέτης: Τοπογραφικές (16)

Η Mελέτη αφορά στην κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στους πρώην Ο.Τ.Α. Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Ελευθερίου – Κορδελιού, Ευόσμου, Ωραιοκάστρου και στα πρώην τ.Δ Διαβατών και Νέας Μαγνησίας του πρώην Δήμου Εχεδώρου.

Η περιοχές αυτές κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση για τις εργασίες του Εθνικού Κτηματολογίου μεταξύ άλλων δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων (107 στο σύνολο) με την Απόφαση 9400/2007 του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (ΦΕΚ-429/Β/28-3-07).

Η εταιρεία μας εκπόνησε με επιτυχία την Α’ Φάση του Έργου με τη συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας του Ν.2308/95 και την καταγραφή των ενεργών τίτλων στις περιοχές αυτές, Έργο που άρχισε το 2008 και ολοκληρώθηκε μέσα στο 2009, και στη συνέχεια ανέλαβε την εκπόνηση της Β’ Φάσης του Έργου που έχει ως αντικείμενο την κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου. Η Β’ Φάση του Έργου ξεκίνησε στις 17-11-2009, διενεργήθηκε η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων από τις 14-6-2011 και για δύο μήνες όπως προβλέπει ο Ν.2308/95. Μέχρι τον Μάιο ‘12 εκδόθηκαν όλες οι αποφάσεις των αρμόδιων Επιτροπών επί των ενστάσεων που κατατέθηκαν στο διάστημα της Ανάρτησης. Σημειώνεται ότι οι ενστάσεις αντιστοιχούν σε πλήθος μόλις στο 0,006% του συνόλου των δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στους κτηματολογικού πίνακες, γεγονός αποτελεί σημαντικό δείκτη της υψηλής ποιότητας της μελέτης που εκπονήθηκε. Τα κτηματολογικά στοιχεία της Ανάρτησης αναμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των Επιτροπών εκδίκασης ενστάσεων και υποβλήθηκαν στην Ε.Κ.ΧΑ Α.Ε. από τον Ιούνιο ’12.

Με τις αποφάσεις περαίωσης της κτηματογράφησης του ΟΚΧΕ από τις 29-10-2013 λειτουργεί το Κτηματολογικό Γραφείο Νεαπόλεως, τέρμα Ελ. Βενιζέλου-Νεάπολη, (περιοχές: Ευόσμου και Ωραιοκάστρου) και από 31-10-2013 το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 136- κτηριακό συγκρότημα ΧΑΝΘ, (περιοχές: Αμπελοκήπων, Μενεμένης, Ελευθερίου Κορδελιού και Ν.Μαγνησίας και Διαβατών).