ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟ

teliko2 3 1

Έργο

Πελάτης: Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη (πρώην Δήμοι: Πυλαίας, Χορτιάτη, Πανοράματος)

Τοποθεσία: Ασβεστοχώρι, Δήμος Πυλαία – Χορτιάτη, Νομός Θεσσαλονίκης
«Τμήμα σχολικού κτιρίου (Δημοτικού – Γυμνασίου / Λυκείου στο Δ.Δ. Ασβεστοχωρίου του Δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης».

Η Mελέτη αφορά σε προσθήκη 6+6 αιθουσών διδασκαλίας για το δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο-Λύκειο αντίστοιχα, καθώς και την προσθήκη γυμναστηρίου και αίθουσας θεάτρου για τις ανάγκες των δύο σχολείων.
Το οικόπεδο που διατίθεται για την ανέγερση του κτιρίου βρίσκεται σε μεγάλη υψομετρική διαφορά (περίπου -8.00 μ) με το επίπεδο των υφισταμένων σήμερα σχολικών κτιρίων του συγκροτήματος, το δε εμβαδόν του είναι εξαιρετικά περιορισμένο σε σχέση με τις ανάγκες που καλείται να καλύψει. Ως αύλειος χώρος για τις ανάγκες της νέας πτέρυγα, θα χρησιμοποιείται ο υφιστάμενος αύλειος χώρος των υπολοίπων κτιρίων του συγκροτήματος με πρόσβαση από τον τρίτο όροφο του νέου κτιρίου μέσω δύο γεφυρών (μία για το δημοτικό και μία για το γυμνάσιο).
Το κτίριο περιλαμβάνει στο χαμηλότερο επίπεδο αίθουσα θεάτρου, σκηνή και παρασκήνια (καμαρίνια και χώρους υγιεινής), καθώς και ανεξάρτητες εξόδους κινδύνου προς τον αύλειο χώρο και τον δρόμο, Αίθουσα γυμναστικής με ιδιαίτερα αποδυτήρια, Κοινό προθάλαμο των δύο αιθουσών με ανεξάρτητη είσοδο από το δρόμο, ώστε οι χώροι αυτοί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εντός των ωρών λειτουργίας των σχολείων για εκδηλώσεις του Δήμου. Οι έξι αίθουσες διδασκαλίας στους υπερκείμενους ορόφους χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα σχολεία. Το υπόγειο του κτιρίου περιλαμβάνει τους λοιπούς βοηθητικούς χώρους.