ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

Home/Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη/Χωροταξικές Μελέτες/ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΥΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
image00345117

Έργο

Πελάτης: Δήμος Νεάπολης-Συκεών (πρώην Δήμος Πεύκων)

Τοποθεσία: Δημοτική Ενότητα Πεύκων, Δήμος Νεάπολης – Συκεών, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Κατηγορία Μελέτης: Χωροταξικές (01) – Πολεοδομικές (02) – Γεωλογικές (20) – Περιβαλλοντικές (27)

Η Mελέτη αφορά στην εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πεύκων του Καλλικράτειου Δήμου Νεάπολης – Συκεών. Έχει ολοκληρωθεί το Α΄ Στάδιο και αναμένεται να γνωμοδοτήσει το Δ.Σ. προκειμένου να δοθεί εντολή για το Β1΄ Στάδιο της μελέτης.

Το μεγαλύτερο τμήμα της εδαφικής επικράτειας του Καποδιστριακού Δήμου Πεύκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ (2001), καταλαμβάνεται από οικοδομήσιμη έκταση (52%), πρόκειται για τον ομώνυμο οικισμό, διότι ο Δήμος δεν έχει άλλους οικισμούς. Η κυρίαρχη χρήση εντός εγκεκριμένου σχεδίου του οικισμού είναι η κατοικία, ενώ στον κεντρικό οδικό άξονα του οικισμού συναντώνται κι άλλες χρήσεις ιδιωτικής εκπαίδευσης (φροντιστήρια), εμπορικές, κά. Διάσπαρτα στον οικισμό συναντώνται χώροι πρασίνου, αλλά και κοινωφελείς χρήσεις, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να ενισχυθούν. Το υπόλοιπο 48% της έκτασης του Δήμου καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. Πρόκειται για έναν δήμο με ιδιαίτερα πλούσιο φυσικό περιβάλλον, με σημαντικότερο φυσικό πόρο το τμήμα του Δάσους του Σέιχ Σου, που εκτείνεται στα νότια του.