ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ”

Home/Μελέτες Έργων Υποδομής/Συγκοινωνιακές Μελέτες/ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: “ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΣΟΔΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ”
image02342108

Έργο

Πελάτης: Δήμος Σιάτιστας

Τοποθεσία: Δήμος Σιάτιστας, Νομός Κοζάνης

Κατηγορία Μελέτης: Συγκοινωνιακή Μελέτη (10)

Μελέτη Οδοποιίας του Έργου: “Διαμόρφωση Εισόδων πόλεως Σιάτιστας”.
(10/2007 -11/2008)

Πρόκειται για Συγκοινωνιακή Μελέτη που αφορά τη διαμόρφωση των 2 Εισόδων πόλεως Σιάτιστας. Πρόκειται για σημαντικό Έργο για την ανάπτυξη της πόλης της Σιάτιστας που αποτελεί τουριστικό προορισμό και εμπορικό πόλο έλξης, χωροθετημένη σε κοντινή απόσταση από την Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο, με άμεση πρόσβαση από τον άξονα της Εγνατίας Οδού.
Νότια είσοδος Σιάτιστας
Η νότια είσοδος του οικισμού Σιάτιστας διαμορφώνεται στο τμήμα από υφιστάμενο περίπτερο του δασαρχείου έως τα κοιμητήρια. Στο νότια άκρο της περιοχής αυτής προτείνεται η δημιουργία ισόπεδου κόμβου σύνδεσης της οδού με τοπική οδό που οδηγεί στο βιοτεχνικό πάρκο και την κύρια οδό σύνδεσης της Σιάτιστας με την παλαιά Ε.Ο. Κοζάνης – Καστοριάς και την Εγνατία Οδό (κόμβος 1).
Στο βόρειο άκρο της οδού προτείνεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου ακτίνας 4μ (κόμβος 2).
Μεταξύ των κόμβων 1 και 2 κατασκευάζεται δρόμος χωρισμένης κυκλοφορίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συνολικού μήκους 970μ. Η κεντρική νησίδα του δρόμου προτείνεται να έχει τη μορφή πεζοδρομίου σε κάποια μικρά τμήματα (συνολικού μήκους περίπου 85μ.) , σχεδιάστηκε δε ούτως ώστε να επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους ή οδούς.
Στη διαμόρφωση της νότιας εισόδου της Σιάτιστας και στη δημιουργία των δύο παραπάνω κόμβων εμπλέκονται τρεις οδοί, οι οποίες ονομάστηκαν Είσοδος 1 (η κύρια οδός), Είσοδος 1Α (η οδός πρόσβασης στο βιοτεχνικό πάρκο –ΒΙΟ.ΠΑ.) και Είσοδος 1Β (η οδός πρόσβασης στον κυκλικό κόμβο από τα νοτιοδυτικά και τα βορειοανατολικά αυτού).
Βόρεια είσοδος Σιάτιστας
Η βόρεια είσοδος του οικισμού Σιάτιστας διαμορφώνεται στο τμήμα από την ευρύτερη περιοχή του υπό ανέγερση Βουδούρειου Ιδρύματος έως τη σύνδεση με υφιστάμενη ασφαλτοστρωμένη οδό στο άκρο του σημερινού οικισμού. Στο βόρειο άκρο της περιοχής αυτής προτείνεται η δημιουργία κυκλικού κόμβου ακτίνας 4μ (κόμβος 3) για τη σύνδεση της κύριας οδού με τοπικές οδούς που συμβάλλουν σε αυτόν. Αυτός διαθέτει πράσινη νησίδα σε εσωτερικό τμήμα ακτίνα 2μ, και χαμηλό πεζοδρόμιο στο υπόλοιπο τμήμα του.
Στο νότιο άκρο της οδού προτείνεται η διαμόρφωση ισόπεδης σύνδεσης τριών (3) κλάδων για την ομαλή συμβολή με υφιστάμενη τοπική οδό.
Μεταξύ των προαναφερθέντων κόμβων κατασκευάζεται δρόμος μη διαχωρισμένης κυκλοφορίας ο οποίος προσφέρει πρόσβαση στο Βουδούρειο Ίδρυμα, μα και σε προτεινόμενη ζώνη αναψυχής που πρόκειται να κατασκευασθεί στα βόρεια της οδού. Ακόμα, στα βόρεια της οδού αυτής προτείνεται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου πλάτους 2μ και μήκους 300μ για χρήση από ποδηλατιστές.
Στη διαμόρφωση της βόρειας εισόδου της Σιάτιστας και στη δημιουργία των δύο παραπάνω κόμβων εμπλέκονται δύο οδοί, η Είσοδος 2 (κύρια οδός) και η Είσοδος 2Α (τοπική οδός εμπλεκόμενη στον κυκλικό κόμβο με κατεύθυνση από τα βόρεια προς τα νότια).

Προϋπολογισμός Έργου:
3.170.000,00 €

 width=

 width=