CONSULTING SERVICES, FOR DRAFTING GENERAL LOCAL PLANS, FOR 26 MUNICIPALITIES, IN ALBANIA-Lot 5

Πελάτης: Δήμοι Ura Vajgurore, Polican, Skrapar, Gjirokaster

Μελέτη: Γενικά Χωροταξικά Σχέδια σε 4 Δήμους στην Αλβανία.

Στις 1-10-2016 πραγματοποιήθηκε επιτυχής ολοκλήρωση του Έργου:

«CONSULTING SERVICES, FOR DRAFTING GENERAL LOCAL PLANS, FOR 26 MUNICIPALITIES, IN ALBANIA – Lot 5 Drafting General Local Plans for the municipalities of: URA VAJGURORE, POLICAN, SKRAPAR, GJIROKASTËR».

Στo πλαίσιο αυτού του Έργου, η εταιρία μας ανέλαβε την εκπόνηση Γενικών Χωροταξικών Σχεδίων, με νέες προδιαγραφές, σε 4 Δήμους της Αλβανίας. Οι μελέτες αυτές, αποτελούν πιλοτικό Έργο στην Αλβανία και θα αποτελέσουν πρότυπο-οδηγό για παρόμοια έργα που θα ακολουθήσουν.

Η σύμβαση της μελέτης μεταξύ της ΓΑΙΑ Α.Ε. Μελετών και του Υπουργείου Αστικής Ανάπτυξης της Αλβανίας (Ministry of Urban Development of Albania), υπογράφηκε στις 27-1-2016, ενώ προηγήθηκε και υπογραφή τριημερούς συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του εκάστοτε Δήμου και της ΓΑΙΑ Α.Ε. Μελετών.

Η Mελέτη υλοποιήθηκε σε τέσσερεις φάσεις: η 1η φάση αφορούσε στην ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, η 2η φάση αφορούσε στη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για την περιοχή μελέτης, για τις επενδύσεις και για τα πιλοτικά έργα ανάπτυξης, η 3η φάση αφορούσε την τελική πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής και τέλος, η 4η φάση ήταν η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το χρονοδιάγραμμα της μελέτης και οι προθεσμίες παραδόσεων ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, ωστόσο η εταιρείας μας ανταποκρίθηκε επαρκώς και επιτυχώς, εντός του χρονοδιαγράμματος.

Η Mελέτη «CONSULTING SERVICES, FOR DRAFTING GENERAL LOCAL PLANS, FOR 26 MUNICIPALITIES, IN ALBANIA – Lot 5 Drafting General Local Plans for the municipalities of: URA VAJGURORE, POLICAN, SKRAPAR, GJIROKASTËR», αποτελεί εργαλείο στρατηγικού σχεδιασμού με κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και οικολογικές προεκτάσεις, που στοχεύουν στην ένταξη του ανθρώπου και των οικονομικών δραστηριοτήτων επιτυχώς στο περιβάλλον, έχοντας ως γνώμονα την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξης της περιοχής.

Για την εκπόνηση της μελέτης δημιουργήθηκε ενιαία βάση δεδομένων σε περιβάλλον GIS. Αυτή αποτέλεσε την αφετηρία για την οργάνωση των γεωχωρικών πληροφοριών του Δήμου σε κατηγορίες βάσει εθνικών προδιαγραφών αλλά και για την λήψη αποφάσεων σε επίπεδο προτάσεων.

Τα παραδοτέα της μελέτης συντάχθηκαν σε περιβάλλον GIS σύμφωνα με τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές παραδοτέων GIS όπως αυτές συντάχθηκαν από το σχετικό Υπουργείο της Αλβανίας.