RE-USE OF THE FORMER INDUSTRIAL BUILDING “VETLANS” IN A MULTIPURPOSE CULTURAL VENUE

Home/Architectural Projects/RE-USE OF THE FORMER INDUSTRIAL BUILDING “VETLANS” IN A MULTIPURPOSE CULTURAL VENUE
A1 KATOPSI ISOGEIOY RE110

Project

Client: Municipality of Naousa

Area: Naousa, Hospital street (area within town planning zone)

Η Mελέτη αφορά στην «Επανάχρηση του πρώην βιομηχανικού κτιρίου «ΒΕΤΛΑΝΣ» σε Πολυχώρο Πολιτισμού» στο τμήμα του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος «ΒΕΤΛΑΝΣ», ιδιοκτησίας του Δήμου Νάουσας.

Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε ο Πολυχώρος Πολιτισμού θα περιλαμβάνει: Την Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Νάουσας, Αίθουσα διαλέξεων & προβολών δυναμικότητας περ. 150 θέσεων, το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), Αναψυκτήριο – κυλικείο με θέα τον κάμπο, Γραφείο Τουριστικών πληροφοριών, Χώρους υγιεινής, αποθήκες, Υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, Χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων.

Η πρόταση επανάχρησης του τμήματος αυτού του πρώην βιομηχανικού κτιρίου «ΒΕΤΛΑΝΣ» στοχεύει στην αξιοποίηση των ανενεργών σήμερα κτιριακών εγκαταστάσεων, που είναι εντελώς εγκαταλελειμμένες (ασυντήρητες όψεις, κατεστραμμένα κουφώματα και υπολείμματα μηχανολογικού εξοπλισμού), ώστε να προκύψουν νέοι λειτουργικοί χώροι Πολιτισμού, αλλά και Κοινωνικών εξυπηρετήσεων (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) απαραίτητοι για την πόλη. Γενικά πρόκειται για διαμορφώσεις «μέσα» στο υφιστάμενο περίγραμμα του κτιρίου, για την κατασκευή των οποίων δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το άμεσο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον (πρασιά του ποταμού Αράπιτσα). Αντίθετα, η αναμόρφωση των ορατών τμημάτων της οικοδομής (νέες όψεις) και η αναδιαμόρφωση του ακαλύπτου χώρου που προβλέπεται από τ

Η Mελέτη, θα συμπληρώσει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στην νότια όχθη της Αράπιτσας.