ΜΕΛΕΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

Home/Κτηματολόγιο & Τοπογραφία/Μελέτες Κτηματολογίου/ΜΕΛΕΤΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ
b12

Έργο

Πελάτης: Ε.Κ.ΧΑ. Α.Ε.

Τοποθεσία: Δήμοι Κατερίνης και Δίου – Ολύμπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Κατηγορία Μελέτης: Τοπογραφικές (16)

Η μελέτη αφορά στην κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις προκαποδιστριακές Κοινότητες Προαστίου, Καρυδίτσας , Κοίλων, Κρόκου και Λευκόβρυσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στον προκαποδιστριακό Δήμο Δίου και στις Κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνος, Βροντούς, Καρίτσης, Κονταριωτίσσης, Νέας Εφέσσου, Άνω Αγίου Ιωάννου, Αρωνά, Γανόχωρας, Καλλιθέας, Κάτω Αγίου Ιωάννου, Κορινού, Νέας Τραπεζούντος, Νεοκαισάρειας, Παλαιού Κεραμιδίου, Παραλίας, Περιστάσεως και Σβορώνου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στην παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.

Οι περιοχές αυτές κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση για τις εργασίες του Εθνικού Κτηματολογίου μεταξύ άλλων δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων (268 περιοχές στο σύνολο σε 21 Περιφερειακές Ενότητες) με την Απόφαση 27826/28-6-2010 του Υπουργού ΠΕ.ΚΑ. ( ΦΕΚ 1077Β’/15-7-2010).

Η μελέτη αποτελείται από τρία στάδια. Το πρώτο στάδιο της μελέτης αφορά στην εφαρμογή των ορίων των περιοχών και στη δημιουργία του προκαταρκτικού κτηματογραφικού υποβάθρου, επί του οποίου θα γίνει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Το δεύτερο στάδιο αφορά στη συλλογή των δηλώσεων ιδιοκτησίας από πολίτες και φορείς και στην επεξεργασία των προσκομισθέντων στοιχείων. Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας θα πραγματοποιείται στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης , και θα είναι δυνατή και η ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης.

Το τρίτο στάδιο της μελέτης αφορά στην Ανάρτηση των Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων που περιέχουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των συλλεχθέντων δηλώσεων ιδιοκτησίας, στοιχεία τα οποία οι δικαιούχοι μπορούν να ελέγχουν μέσω των κτηματολογικών αποσπασμάτων που θα λάβουν.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης είναι 48 μήνες.